×

Hiba

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló upload/csordas-fodor mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló upload/csordas-fodor mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Csordás – Fodor Borház
Somlóvásárhely, Somló-hegy
1481/1. hrsz. (a hegykapu vendéglő közeli szomszédságában)

csordas logo"A somlói borban a magyar legnemesebb tulajdonságai élnek: keleti bölcsesség, nyugati műveltség. Van benne valami Ázsia nyugalmából és Európa kíváncsiságából.
Ez a legszerencsésebb keverék borban és emberben!
"

Márai Sándor

Elérhetőségeink:
Telefon/Fax.: 88/509 875
Mobil: 30/217 8470
30/280 2701
30/217 5897

Kérjük tekintse meg honlapunkat: www.somlowine.com

{gallery}upload/csordas-fodor{/gallery}

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945