Kolonics Pincészet
A Vinum Somlaicum Bortársulás tagja

kolonics logoJelenleg 3 ha saját szőlőterülettel rendelkezek , továbbá 1.5 hektárt bérlek.
A saját területből 2 ha olaszrizling, 0,3 ha friss telepítésű juhfark, 0,2 ha cserszegi fűszeres- ezerfürtű vegyes, a többi terület telepítésre vár.
A bérelt területen tramini és olaszrizling szőlő van.
A családi pincészet két pince-présházzal rendelkezik. A fotókon szereplő pince-présházban 6 fürdőszobás szoba áll rendelkezésre 2005. nyár végétől. Szálláslehetőség igény szerint 15-20 főig lehetséges. Természetesen borkóstoltoltatásra is van lehetőség akár 30-40 fő részére , palackos borok és hordós borok kóstolhatók.

Szállás és borkóstolásra előzetes egyeztetés alapján van lehetőség a 70/337 4551-es telefonszámon.

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945