Spiegelberg kézműves borpince

Vendégházam a saját házam mellett található, mely apartman jellegű. Egyterű. Fürdőszoba nincs, de mosakodni lehet. A falusi turizmus rendszere szerint értékelték: a maximális négy napraforgóból hármat megkaptam. Pompás kilátás nyílik a környékre, mivel a hegyen kb középmagasságban található a vendégház. Férőhelyek száma: 4 plusz 1. További szolgáltatásaink: borkostolás, meleg-,illetve hidegétel.

Cím:
Szent Ilona - dűlő
H-8478 Somlójenő
Somló-hegy Hrsz. 1121

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945