Tisztelt Borászok!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2020. február 1. napjától a Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság munkáját átveszi a Balaton Borrégió Borrégiós Tanácsa (székhely: 8261 Badacsonytomaj, Római út 181., Adószám: 19225225-1-19).

A borbírálattal kapcsolatosan az alábbi változások kerülnek bevezetésre:

- A borbírálat díja 4.000 Ft/minta (az ismétlés továbbra is díjtalan)

- A bírálat díjáról a minta leadásakor számlát állítunk ki, melyet átutalásos formában szükséges kiegyenlíteni. Bankszámlaszám: K&H Bank: 1040 4041 5052 6966 9069 1000. Az átutalási megbízás közleményébe a kiállított számla számát szükséges beírni!

A borbírálat helyszíne, minta leadás ideje a szokásos rend szerint zajlik.

Kérem a változásokat tudomásul venni! Amennyiben kérdése merülne fel a változások kapcsán forduljon hozzánk bátran az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Tisztelettel,

Balaton Borrégió Borrégiós Tanács

"Mert a somlai tűzbor, vulkánon termett. A Somló mellett nincs víz. Nagy síkság közepén emelkedik és korona alakja van. Minden borok közül a somlai számomra a nincs tovább. Nos, a somlai számomra a szoláris bariton, de szimfonikus szőke hímbor, amely a legmagasabb teremtő spirituális olaját tartalmazza, éspedig boraink közül egyedülálló tisztaságban. Ezért gondolom ugyanis, hogy minden bor ugyan társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák, a somlai a magányos itala. Annyira tele van a teremtés mámorának olajával, hogy csak kellően elmélyedt, végleg elcsendesült, kiegyensúlyozott magányban szabad inni. A somlairól (az eredeti, ősi, ma már ritka, csaknem fehérarany, száraz, tüzes somlairól van szó) egyébként még azt kívánom elmondani, hogy bár minden komolyabb hegyi bor inkább a negyvenen felüli kornak felel meg, a somlai az aggastyán bora. A bölcsek bora, azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt.
…a somlai bor hieratikus maszkjában érzem magam legközelebb ahhoz a kiérett derűhöz és bölcsességhez, ahhoz az intenzív teremtő mámorhoz, amely ezt a világot megalkotta.”

Hamvas Béla, A bor filozófiája 1945